fbpx

Consells per a estalviar en una comunitat de veïns


Una comunitat de veïns és una entitat jurídica, reconeguda legalment, que implica deures, obligacions i responsabilitats per part dels propietaris.

La principal normativa que les regula és la Llei de Propietat Horitzontal, on es tenen en compte aspectes com: les escriptures, les juntes, el sistema de quotes de participació i les despeses de la comunitat.

I precisament, tot allò relacionat amb les contribucions econòmiques, les possibles vesses i els casos de morositat són els temes que més preocupen en una comunitat de veïns.

Però, sabies que és possible fer que la teva comunitat de veïns redueixi les despeses mensuals? T’expliquem com!

 

5 formes d’estalviar en una comunitat de veïns

 

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) afirma que totes les comunitats de veïns, independentment de la seva mida, poden estalviar en la seva quota mensual si s’ho proposen.

Compartim, a continuació, les principals accions que permeten reduir les despeses en una comunitat de veïns:

 

  • Conserge:

Cada cop són menys les comunitats de veïns en les quals trobem la figura del conserge.

Avui dia, si es desitja comptar amb un conserge, aquest perfil es pot contractar directament o utilitzar una empresa perquè s’encarregui. L’opció que més estalvi ens garanteix serà contractar un conserge a través d’una empresa; ja que el salari d’aquest sempre serà el mateix i, a més, comptarem amb un professional uniformat i degudament certificat.

D’aquesta manera estalviarem fins a un 15%.

 

  • Neteja:

Un perfil obligatori a la comunitat per temes d’higiene.

El fet d’escollir correctament una empresa especialitzada o de contractar a una persona en concret; pot influir notòriament en la despesa final. Com també és fonamental saber calcular amb deteniment el temps necessari per ser òptims amb la partida destinada a aquest servei.

Aquestes decisions poden influir en fins a un 10% en la despesa mensual.

 

  • Ascensor:

En el cas que la nostra comunitat tingui un ascensor, haurem de prestar especial atenció en el cost de manteniment i la potència elèctrica. Ja que, la factura final es pot arribar a reduir fins a un 20%.

L’elecció de la companyia elèctrica també serà clau en aquest punt.

 

  • Assegurança:

No hem d’eliminar aquelles cobertures útils o indispensables. Ara bé, aconseguirem estalviar, segons l’OCU, fins a un 36% si utilitzem franquícies a l’hora d’estalviar en una comunitat de veïns.

També és bona opció que cada assegurança individual del propietari sigui de la mateixa asseguradora que la propietat; d’aquesta manera es poden obtenir beneficis en les tarifes.

 

  • Administrador:

Escollir l’administrador correcte per a la nostra comunitat de veïns és essencial.

Necessitarem un perfil que ens ajudi a retallar despeses i a gestionar correctament la comunitat perquè finalment aquesta sigui rendible. L’estalvi amb l’elecció d’un bon administrador de finques pot ser fins i tot un 50%.

 

 

A Vilomara & Associats som experts en l’administració de comunitats de propietaris des de fa més de 20 anys. No sols oferim un servei integral sinó que a més brindem als nostres clients una atenció 100% personalitzada i propera per a poder oferir-los les solucions que més s’adaptin en cada cas.

Tot l’equip de Vilomara & Associats compta amb perfils professionals, qualificats i especialitzats en el sector que ajudaran a tots aquells interessats en l’estalvi de les seves comunitats de veïns.

T’agradaria obtenir un pressupost sense compromís? Pots fer-ho aquí.

No dubtis en visitar la nostra oficina de Sant Sadurní d’Anoia per a sol·licitar assessorament i perquè et puguem informar en tot allò que desitgis.

Related Posts