fbpx

La importància d’un bon assessor comptable i fiscal en la creació d’una empresa


assessor comptable i fiscal

En el moment de crear una empresa, s’ha de tenir en compte que la comptabilitat constituirà un element fonamental de l’activitat.

Una gestió de la informació que engloba tota la situació econòmica d’una companyia, així com de l’anàlisis de la situació financera i dels resultats per a la millora d’aquesta: registre, classificació i resum de les activitats; anàlisis i auditories; informes financers i molt més.

 

Què és un assessor comptable i fiscal?

Un assessor comptable i fiscal és la figura encarregada de realitzar tant la comptabilitat de l’empresa, com de gestionar i tenir al dia tots els tràmits tributaris.

Delegar totes les tasques implícites en aquestes dues àrees és vital perquè l’empresa tingui les comptes clares, compti en tot moment amb la tranquil·litat i d’estar fent les coses correctament.

 

Creació d’una empresa: Per què és rellevant la figura d’un bon assessor comptable i fiscal?

Com us avançàvem al inici del article, l’assessoria comptable serà la responsable del funcionament empresarial, econòmic i fiscal d’acord amb la legislació vigent de cada país. Serà qui estigui al dia de la normativa actual, dels tràmits necessaris tan en la constitució empresarial com en un futur, i de les obligacions tributaries corresponents.

I us preguntareu, per què és tan important que la creació d’una empresa estigui sostinguda per la figura d’aquest professional?

 

Doncs bé, són varis els motius. Un assessor comptable i fiscal s’ocuparà, en primera instància, de tots els tràmits i gestions necessaris per a constituir una empresa:

 1. Elecció de la forma jurídica més adequada per l’exercici de la seva activitat.
 2. Presentació de la Certificació Negativa del Nom de la Societat al Registre Mercantil.
 3. Dipòsit a l’entitat bancària de la quantitat monetària en funció del capital social exigit en cada cas.
 4. Obtenció del número d’identificació fiscal a l’Agència Tributària.
 5. Realització de l’Escriptura Pública davant de notari i firma de la Constitució de la Societat.
 6. Inscripció en el Registre Mercantil.
 7. Alta de l’Impost sobre Activitats Econòmiques.
 8. Legalització dels Llibres de Societats.
 9. Registre d’elements corporatius a l’Oficina de Patents i Marques, en cas que es vulgui.
 10. Obtenció del certificat electrònic per a poder firmar documentació de forma electrònica, així com agilitzar processos.

 

I posteriorment, es farà càrrec d’altres tasques com, per exemple:

 • Que la companyia exerceixi la seva activitat d’acord amb les seves obligacions tributàries.
 • D’assessorar als empresaris en tot allò relacionat amb l’optimització fiscal i legal, sempre amb l’objectiu de que puguin prendre les millors decisions per a la seva empresa.
 • De brindar ajuda i consell en la recerca de finançament.
 • De proporcionar eines als seus clients que els hi permetin dur a terme activitats financeres, així com operacions d’inversió, adquisició i venda.

 

Com escollir un bon assessor comptable i fiscal?

Si estàs en procés de crear una nova empresa i vols comptar des del primer moment amb professionals que et donin suport, és clau que tinguis en compte els següents requisits a l’hora d’escollir una bona assessoria:

 • No sols et fixis en el preu, sinó en la qualitat del servei que rebràs.
 • Que comptin amb eines de gestió i softwares actualitzats.
 • Que la seva trajectòria els avali.
 • Que tinguin experiència amb el teu tipus de negoci.
 • Que comptin amb bona reputació.
 • Que no et facin sentir que ets un més, sinó que et puguin oferir un servei proper, personalitzat i de confiança.

 

Vilomara&Associats estem molt orgullosos de poder complir amb tots els requisits que ens qualifiquen d’una excel·lent assessoria comptable i fiscal.

Comptem amb un gran equip de professionals qualificats, especialitzats i compromesos que s’encarreguen d’oferir als clients un servei de qualitat.

Si vols deixar el control econòmic i financer de la teva empresa en mans d’un equip compromès i expert en cadascuna de les matèries, estarem encantats de conèixer-te.

Sentim com a nostre el negoci dels nostres clients, oferim sempre les millors alternatives i prioritzem, sense excepció, una gestió impecable que ens fa mereixedors de la màxima confiança.

No dubtis en visitar la nostra assessoria comptable i fiscal de Sant S’adurní d’Anoia o de posar-te en contacte amb nosaltres perquè et puguem informar sense compromís.

Related Posts