fbpx

Com reclamar un deute de veïns morosos?


deute de veïns morosos

La morositat és un dels temes que més preocupa en una comunitat de propietaris. Un problema delicat al qual sempre s’intenta posar fi. Però… quins passos s’han de seguir per reclamar un deute de veïns morosos? Te’ls detallem a continuació!

Passos per a reclamar un deute de veïns morosos

Es considera morós un veí que no compleix amb el pagament de les quotes mensuals que pertoquen a cada propietari.

Un fet que obliga a les comunitats de propietaris a actuar per tal de sanar les comptes.

Les accions que s’han de dur a terme en casos de morositat són progressives, és a dir,
si el propietari no respon als primers avisos, es va actuant cada vegada amb major serietat.

1. Parlar amb el propietari

Sens dubte, el primer pas és parlar amb el veí en qüestió per esbrinar el motiu d’impagament. Ja que moltes vegades pot tractar-se d’un descuit o d’un canvi de compte bancaria, per exemple.

 

2. Notificació del deute

Si després d’haver esbrinat el motiu, el problema persisteix sense haver arribat a un acord amistós, el següent pas seria enviar-li una notificació del deute. En cas que no respongui i segueixi sense fer front al pagament, es podria procedir a emprendre la via del procediment monitori.

 

3. Judici monitori

Es tracta d’un procediment ràpid i àgil que té com a objectiu reclamar el deute pendent.

Al tractar-se d’un procediment civil i no judicial, no caldria interposar cap demanda ni comptar amb advocats.

Constaria de dos passos. En primer lloc, la petició del deute. Es sol·licita el pagament de la quantitat amb documentació que així ho acrediti. Y en segon lloc, es procedeix al requeriment de pagament. Si el Jutge admet a tràmit la demanda, el propietari deutor té un termini de 20 dies per a cancel·lar el deute.

 

4. Fase d’execució

Si passats els 20 dies, encara no s’ha fet front al pagament. El jutge procedirà a investigar el patrimoni del propietari amb l’objectiu d’embargar-li el compte corrent i així poder cobrar el deute.

 

administrador finques sant sadurni

 

Sens dubte, el millor aliat per a reclamar un deute de veïns morosos, a part de la paciència, és comptar amb un bon Administrador de Finques que s’encarregui de solucionar aquests tipus de problemes de forma ràpida i eficaç.

Necessites fer-te càrrec d’un cas de morositat de la teva comunitat de veïns? A Vilomara&Associats estarem encantats de poder-te ajudar!

Contacta’ns o visita la nostra oficina al C/Barcelona, 22 de Sant Sadurní d’Anoia. T’esperem!

Related Posts