fbpx

Ens entrevisten a API Catalunya!


entrevista api catalunya

Fa unes setmanes vam rebre una visita molt especial. La presentadora i escriptora Asha Miró visitava la nostra consultoria empresarial de Sant Sadurní d’Anoia per a entrevistar en primera persona al David, CEO de Vilomara&Associats.

Una entrevista per a Api Catalunya en la que vam passar una estona molt agradable i en la que vam poder parlar amb tranquil·litat i sinceritat de la nostra experiència i vivències en el sector.

Vam conversar sobre com van ser els nostres inicis, sobre la importància de la tecnologia i la digitalització, sobre com ens va afectar la pandèmia i sobre què és allò que ens aporta formar part de l’associació API.

“La veu de l’API amb David Vilomara”

Ens fa molta il·lusió compartir amb tots vosaltres una petita part d’aquesta meravellosa entrevista. Esperem que la gaudiu tant com nosaltres!

Aprofitem l’ocasió per agrair de tot cor a tot l’equip d’API Catalunya, i especialment a l’Asha, per la oportunitat i per invitar-nos a participar en la seva fantàstica secció “La veu de l’Api”.

David, com van ser els teus inicis en el sector immobiliari?

Tinc bastant clar per què soc on soc i per què faig el que faig. Els meus avis per part materna tenien una peixateria i els meus avis per part paterna tenien una bodega on hi venien vi. Recordo amb tot detall haver treballat moltes hores a la peixateria. M’ho passava molt bé i manipular el peix era una cosa que m’agradava molt. Tinc molts records de despatxar, d’arreglar la parada, de posar els preus, d’atendre els clients… Em vaig veure immers en el món del comerç des de molt petit.

En els estudis, em vaig decantar per l’arquitectura i vaig arribar-hi per la via de la Formació Professional, vaig estudiar Delineació en edificis i obres. Va ser en l’any d’impàs entre l’FP i la universitat que vaig començar a endinsar-me en el sector immobiliari amb un mòdul de la Universitat de Barcelona de Dret Immobiliari, just devia haver complert els 18 anys.

Allà vaig conèixer molta gent que s’hi dedicava. M’explicaven les seves aventures i va ser on em vaig anar separant de l’arquitectura per anar acostant-me més cap al món immobiliari. Uns anys més tard, vaig cursar el màster d’Assessoria, Gestió i Promoció Immobiliària que dirigia en Gonzalo Bernardos. Vaig aprendre molt i va ser un punt decidiu en la meva carrera professional.

 

 A casa teva venien del sector immobiliari?

Tradicionalment, del sector immobiliari, no. Però sí que venien del món de la venda i, en un moment donat, van decidir muntar un negoci relacionat amb l’habitatge. 

Es va obrir per intentar trobar una solució a la manca de serveis que hi havia en l’entorn empresarial: gestoria, assessoria, comunitats de propietaris i també immobiliari. Aviat farà 20 anys que vam començar, com sempre diu el meu pare, “amb una persona i un ordinador”. De mica en mica, vaig anar treballant més a l’empresa familiar i menys a l’enginyeria, fins que vaig decidir vincular-me al 100% al projecte de casa.

Quan va arribar la crisi, tot i que es deia que havíem de créixer, que ens havíem de globalitzar, jo vaig decidir fer tot el contrari. Em vaig voler centrar en Sant Sadurní i en els sadurnidencs i sadurnidenques i això ens va anar molt bé. I té una part bona perquè em permet treballar amb molta més tranquil·litat, cuidant a la gent, tant al propietari com al comprador.

És just en aquest moment quan començo a imaginar l’empresa que vull: un lloc on els treballadors siguin feliços i se sentin valorats, que estimin allò que fem i, sobretot, que donin moltíssima importància a les persones, als clients. Que tothom que entri per la porta o ens truqui, tingui una atenció amable, propera i, sobretot, compromesa.

 

Com volies posicionar Vilomara Associats?

En aquell moment, vaig tenir clar que havíem de potenciar les nostres virtuts: el tracte amb la  gent, la proximitat i el fet de posar la persona al centre de tot. I vaig tenir clar també que era més fàcil fer créixer l’empresa en l’àrea on hi estava implicat al 100%. Jo tinc visibilitat de tot el que fan els diferents departaments de l’empresa, però a la part immobiliària, soc un més de l’equip, que ensenya pisos o penja cartells quan toca.

I com tot, té la seva part bona i una no tan bona que ara estem intentant corregir.

Si preguntes a qualsevol persona del poble què és Vilomara Associats, et dirà que és una immobiliària. I està bé perquè vol dir que hem aconseguit l’objectiu de ser coneguts com a immobiliària, però no podem oblidar que som molt més, que hi ha altres departaments, igual d’importants, que donen altres serveis.

 

I com veus el futur del vostre model de negoci?

 Amb la mateixa essència que et comentava, la que encaixa aquí a Sant Sadurní i la que potencia el nostre poble. Jo soc nascut aquí i m’estimo molt aquesta terra però, a més, tenim una ubicació privilegiada, estem molt ben comunicats amb Barcelona, a tocar de Tarragona, i en una hora i mitja ens plantem a la Cerdanya!

Crec que Sant Sadurní pot ser un lloc molt atractiu per la gent de Barcelona que vulgui canviar l’estil de vida sense sentir-se aïllats. Recordo que quan treballava els dissabtes, el que realment venia era el poble, i no tant l’immoble en qüestió. Portava la gent a passejar, els ensenyava el mercat, els feia respirar l’ambient del poble i, al final del dia, el pis es venia sol. I moltes d’aquestes persones han anat portant-ne d’altres cap a Sant Sadurní.

 

La tecnologia és molt important per a tu. Explica’m per què.

 Soc un apassionat de la tecnologia i sempre intento anar un pas endavant. Recordo que quan La Vanguardia va publicar un article on explicaven que una empresa havia fet el primer tourvirtual per un pis, nosaltres ja feia un any que ho estàvem fent. I és que a mi m’encanta tot aquest món i vaig començar a aplicar-lo quan ni els portals immobiliaris estaven preparats per fer-ho. Recordo que quan vam començar no existia ni WhatsApp!

Però com et deia, a mi m’agrada passar-m’ho bé quan treballo i m’apassiona la tecnologia, així que, el primer que vaig fer quan vaig començar al sector, va ser crear una pàgina web, que llavors ningú la tenia. I vaig apostar sense dubtar-ho, i encara ho faig, pels portals immobiliaris. Hem destinat molts diners en tenir presència al món virtual, però crec que han estat molt ben invertits.

Avui en dia, quan una persona ve a veure un pis, la decisió de comprar ja està quasi presa si tu has fet bé la teva feina prèvia; amb bones fotos i vídeos de l’immoble i descripcions fidedignes al web. Que vegin a internet allò que realment després trobaran, això és ser professional. Perseguim això, que si veus un dels meus pisos des del sofà de casa amb la teva parella i us ha il·lusionat, quan el visiteu serà només per confirmar que és el pis que us encaixa. Nosaltres tanquem moltes vendes en la primera visita.

 

La digitalització suposa sempre un canvi en la manera de fer les coses. S’ha adaptat bé l’equip, hi ha hagut reticències?

Bona observació! Sempre hi ha qui ho porta millor que d’altres, però ho fan, perquè d’altra manera no sortiria la feina. No has de veure la tecnologia com una càrrega, sinó com una gran aliada. Utilitzem molt la tecnologia, però sempre donant molta importància al tracte personal. Si ho fas i, ho fas de la manera correcta, pots arribar a la part més emocional de les persones. Jo sempre dic que comprar és un acte de felicitat on hi ha una càrrega emocional molt forta.

 

I els clients, com han rebut aquests canvis?

Molt i molt bé. Els encanta tenir tota la informació de forma clara i visual abans de decidir-se a fer una visita, els estalvia perdre temps. I, arran de la pandèmia, s’han començat a signar molts contractes de forma digital, cosa que ha facilitat molt les coses. Ja no cal buscar un dia en què tothom pugui i perdre un munt de temps. Abans, si proposaves signar digitalment un contracte quasi que et prenien per boig i ara la gent ho exigeix.

 

Com heu viscut la pandèmia i el confinament?

 Van ser uns mesos complicats perquè jo volia que la gent estigués tranquil·la i que no patís pel seu lloc de feina, no volia que és perdés l’esperit d’equip. Vam organitzar trobades virtuals per fer una copa de cava, explicar acudits o per qualsevol altra. Aquí som 9 persones i el dia a dia és molt accelerat, sempre hi ha molta vida a l’oficina i és un no parar, un canvi tant radical va ser dur.

Vam intentar mantenir-nos actius i motivats, sabíem que la tornada seria dura i exigent. Amb 3 mesos s’acumulen un munt de tasques i a la tornada ens havíem de posar al dia… Això em neguitejava molt perquè, tot i treballar des de casa, hi havia coses que no podíem fer fins que ens desconfinéssim.

 

Ja fa molts anys que formes part del col·lectiu API Catalunya. Què creus que t’aporta formar part d’aquesta associació?

 A mi la marca API sempre m’ha agradat molt.

Penso que és un segell que destil·la qualitat i la forma de funcionar és molt bona. Nosaltres busquem molt de suport al Col·legi, els truquem molt sovint quan tenim algun dubte o necessitat. I m’agrada molt com es comuniquin amb nosaltres, les formacions que ens ofereixen, la Fira Immoscòpia, etc.

 

Us heu quedat amb ganes de més? Us invitem a llegir l’entrevista completa aquí.

 

Related Posts