fbpx

Cobraments indeguts del SEPE i la declaració de la renda 2020


cobraments indeguts sepe (1)

Un dels temes més comentats de la declaració de la renda del 2020 està sent el dels cobraments indeguts del SEPE.

Degut a la crisi del coronavirus, al voltant de 4 milions d’espanyols van estar suspesos d’ocupació durant la pandèmia. Una situació en la que els ERTOS van cobrar protagonisme i en la que el SEPE va convertir-se en un segon pagador per a tots ells. Ara, a la declaració de la renda, toca declarar-los. 

Us detallem tota la informació a continuació!

Declarar els ERTOS a la declaració de la renda 2020

Hi ha dos casos en el que els ERTOS no s’hauran de declarar, segons indica l’Agència Tributària:

  • Si l’import del ERTO no supera els 1500€ i els ingressos totals no superen els 22.000€
  • Si l’import si que supera els 1500€ però els ingressos totals no són superiors a 14.000€.

Cobraments indeguts del sepe

Un dels problemes que ha presentat aquesta situació, han estat els cobraments indeguts per part del SEPE. Hi ha hagut casos en els que l’organisme públic ha inclòs per error a treballadors, abonant-los ERTOS que no els hi corresponien. 

Aquest cobrament indegut ara s’ha de tornar. Com?

  • El SEPE notifica de l’error.
  • Un cop rebuda la notificació, es tenen 30 dies hàbils perquè el treballador pugui retornar l’import sense interessos
  • L’ingrés s’ha de fer al número de compte que s’indica a la notificació. 
  • S’haurà d’enviar una còpia del resguard al mail indicat a la notificació.
  • Si es superen els 30 dies, el SEPE aplicarà un recàrrec del 20%. 

Què passa si encara no s’ha rebut la carta per a regularitzar la situació amb el SEPE? Es podrà incorporar la informació a la declaració de la renda.

L’organisme ha habilitat el “Rebut de Nòmines” per a saber exactament la quantitat que s’haurà de retornar. Podeu accedir-hi a través del següent enllaç: https://sede.sepe.gob.es/ConsultaPrestacionesAAWWeb/DCAction.do

Fraccionaments

El SEPE ofereix la possibilitat de fraccionar o ajornar el pagament. Si es vol apostar per aquesta opció, s’haurà de sol·licitar en un termini de 30 dies a través de la pàgina web del SEPE.

Si tot i així, el pagament no es dur a terme per part del treballador, el SEPE procedirà a embargar el seu sou. 

Reclamacions

Es pot donar el cas de que el treballador no estigui d’acord en procedir a fer aquest pagament de retorn. Si és així, tindrà 10 dies hàbils per a poder reclamar davant la Direcció Provincial del SEPE per escrit i amb documentació justificativa. Serà aquesta qui dictamini la resolució final. 

cobraments indeguts sepe

Entrem en l’últim mes per a poder presentar la declaració de la renda, ja que el 30 de juny és l’últim dia per a poder-ho fer.

La declaració de la renda pot convertir-se en un procés enrevessat, complicat i molt dubitatiu. És per això que la millor manera de no oblidar-se res i de fer tots els passos de forma correcta és confiar en professionals. 

Si encara no has presentat la teva declaració de la renda 2020 a Vilomara&Associats volem ajudar-te. Contacta’ns i ens ocuparem de tot. Sense errors, sense preocupacions i amb el màxim benefici possible per a tu.  

 

Related Posts