fbpx

Novetats fiscals importants per al 2022


novetats fiscals 2022

L’inici d’un nou any és sempre sinònim de novetats en l’àmbit tributari. I perquè podeu estar al dia de tots els canvis que ens trobarem en els pròxims mesos, us hem preparat una llista amb un resum de les principals novetats fiscals del 2022.

Preneu nota!

 

1. Tributació mínima en l’Impost de Societats per a grans empreses

Novetats en la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat.

Es crea un tipus de tributació mínima del 15% en l’Impost de Societats per a les grans empreses que facturin més de 20 milions d’euros. L’objectiu és evitar que els països competeixin per atraure empreses oferint una tributació més baixa.

És a dir, la quota líquida de l’Impost de Societats no podrà ser inferior al resultat d’aplicar el 15% a la base imposable.

 

2. Empreses de nova creació

En el cas de les noves empreses i amb la finalitat d’impulsar la seva creació, s’estableix una reducció fiscal que passa del 15% al 10% de la tributació mínima exigida en l’Impost sobre Societats.

 

3. Llei de startups

El projecte de “Llei de startups” fixa incentius fiscals per a les noves empreses:

 

  • S’augmenta la deducció per a la inversió en aquest tipus d’empreses. Es passa del 30% al 50%. La base màxima de deducció incrementa de 60.000€ a 100.000€.
  • Fins ara, el límit per a retribuir als treballadors mitjançant el lliurament d’accions de l’empresa estava en 12.000 euros i la nova norma l’amplia fins als 50.000 euros.

 

4. Plans de pensions

S’estableix una reducció en els màxims d’aportació i deducció de l’IRPF en els sistemes de previsió social.

Com a límit màxim conjunt, s’aplicarà la menor de les quantitats següents:

 

  • El 30% de la suma dels rendiments nets de la feina i de les activitats econòmiques percebudes individualment en l’exercici.
  • 1500€ anuals. Abans el límit era de 2000€.
  • Augmenta el límit si el pla de pensions es d’empresa. L’objectiu és potenciar els plans de pensió empresarials enfront dels individuals.

 

Tal com indica l’Agència Tributària:

“Aquest import pot augmentar fins a 10.000€ en el cas que l’increment provingui de contribucions empresarials o d’aportacions del treballador al mateix instrument de previsió social – mateix pla de pensions, pla de previsió social empresarial, mutualitat de previsió social, etc.– al qual s’han realitzat les contribucions empresarials, per import igual o inferior a la respectiva contribució empresarial (amb anterioritat el límit era de 8.000 euros i l’increment havia de provenir exclusivament de contribucions empresarials).”

 

5. Règim de mòduls

Es prorroga el règim de mòduls almenys durant tot el 2022. Aquells autònoms que tributin per mòduls podran continuar tributant entre un 2% i un 8% a l’IRPF. Un tram que es situa fins a 10 punts menys que el tipus més baix possible de la declaració de la Renda.

 

 

Necessites assessorament fiscal o tributari? Contacta amb Vilomara&Associatsassessoria fiscal i comptable de Sant Sadurní d’Anoia – i assegurat de beneficiar-te i estar al dia de totes les teves obligacions tributaries.

Related Posts