fbpx

Com solucionar els problemes més freqüents en una comunitat de veïns


administració de comunitats sant sadurni

En una comunitat de veïns és normal que de tant en tant es presentin conflictes i problemes. La convivència, el no compliment de les normes i les diferents opinions són motiu d’un inevitable risc de confrontació entre propietaris.

Precisament per això, és vital comptar amb un administrador de comunitats que adopti la figura d’intermediari i s’encarregui de gestionar i resoldre qualsevol mena de conflicte.

 

Els 3 problemes més freqüents en una comunitat de veïns

Des de Vilomara&Assoiats comptem amb una gran experiència en la gestió de comunitats de propietaris a Sant Sadurní d’Anoia. 

Ja són molts els copropietaris que confien en els nostres serveis des de fa ja gairebé 20 anys.

Analitzem, d’acord amb la nostra experiència, quins són els problemes més freqüents en una comunitat de veïns i les accions més adequades per a posar fi.

 

 

Morositat

Podríem dir que la morositat és el principal problema en una comunitat de veïns i aquell que més enfada als propietaris.

La solució passa pel diàleg i en cas de no resultar efectiu, es procedeix a iniciar un procés monitori. En el nostre article “Com reclamar un deute de veïns morosos” us detallem tota la informació.

 

Sorolls

Un dels altres problemes que sol ser motiu de discussió en un bloc veïns és el dels sorolls. La música, la televisió massa alta, les reformes i les mudances tenen tots els números per convertir-se en raó de queixa.

En aquest cas, s’ha de tenir en compte la normativa acústica aplicada en cada municipi. En ella s’indiquen el nombre màxim de decibels que s’han de respectar durant el dia i durant la nit.

El primer pas serà el del diàleg, seguit de la cessació de l’activitat molesta per part de la Junta. En el pitjor dels casos, es recorreria a la denuncia.

 

Reformes

Les reformes no sols porten associades problemàtiques de soroll, sinó que en moltes ocasions també generen conflictes referents a la brutícia i a l’ús dels elements comuns.

La comunitat ha d’acceptar el fet de que un veí estigui de reformes, però sempre respectant certes nombres. És feina del president o de l’administrador de la comunitat informar al propietari sobre els límits horaris o sobre altres aspectes que afectin als altres veïns, com l’ús de l’ascensor per a transportar material o runa.

Si durant la reforma es produeixen desperfectes en zones comuns, serà el propietari qui haurà de fer-se càrrec.

 

solucionar problemes comunitat de veins

 

Altres motius de discussions solen ser les humitats, el mal ús de les zones comuns o les derrames. Sigui quin sigui l’origen del conflicte, el més recomanable és que sempre s’acudeixi al president de la comunitat.

Serà ell el responsable de fer arribar el problema a l’administrador de finques perquè pugui mitjançar en el conflicte i recolzar-se en la llei en el cas que sigui necessari.

Està demostrat que la majoria de les comunitats que compten amb un administrador de finques amb experiència són capaços de solucionar els conflictes de forma amistosa i dialogant.

Necessites ajuda amb l’administració de finques? Contacta amb els nostres experts i deixa’t assessorar sobre tot el que podem fer per la teva comunitat!

Related Posts